OP DE ZESDE PLAATS MET DE MINI IN ZA Geplaatst op: dinsdag 03 mei 2011

Met de Paasraces in Zandvoort was er dit jaar geen plaats voor de GT-Divisie. Het geluid van deze wagens blijft problemen geven met de inwoners in het gebied. De deelnemers van de Sport en Supersport 2 divisie waren daarbij wel aanwezig. Zo ook de BMW M3 van Ronald van Loon en ikzelf met de oude vertrouwde Mini Cooper Turbo.

Na 3 jaar racen in de Mosler was het een tijd geleden sinds ik in de Mini had gereden. De Mini, nog steeds goed voor 260PK, reed een aantal jaar geleden vooraan in het veld van de Sport divisie. Vandaag de dag zijn de wagens in deze klasse flink geüpgrade met snellere motoren, betere onderstellen en flippers aan het stuur. De intentie was dan ook niet om eerste te worden met de Mini maar weer eens gezellig mee te rijden.

Zaterdag startend vanaf de laatste positie was het na een ronde dan ook even wennen. De Mini remt anders en vooral de wegligging is wat slapper dan de Mosler. Toch wisten we de snelheid snel op te pakken en werd het uiteindelijk een zesde positie in de sportklasse.

Voor zondag werd geprobeerd het motormanagement van de wagen na te lopen en het toerental netjes terug te zetten na 7200 toeren na wat problemen op de zaterdag. Helaas bij het starten bleek de wagen slecht te lopen. Na onderzoek bleek er een klepveer gebroken te zijn waardoor er op zondag niet gereden kon worden.

Ronald van Loon reed de eerste keer met zijn nieuwe BMW op Zandvoort. Na een prima race op zaterdag belandde Ronald in de grindbak, natuurlijk geen probleem, tot de marshalls Ronald wilde helpen. Met een pick-up trokken ze bij het slepen van de BMW de gehele voorkant krom. Na een zondag repareren bleek de motor ook nog eens kapot, een motorwissel zorgde er vervolgens wel voor dat Ronald maandag weer kon rijden.

De volgende race vind plaats op het Engelse circuit Donington. Ook hier wordt er met de Mini gereden tot er een nieuwe oplossing voor de afgebrande Mosler is gevonden.

TERUGBLIK RACESEIZOEN 2012 Het raceseizoen 2012 zit erop, de sneeuw ligt ondertussen op straat en de...
EERSTE PLAATS TIJDENS HET DTM WEEK Voor Circuit Zandvoort het belangrijkste raceweekend van het jaar, voor de...
VIDEO: ZOLDER PRAGA R4S ZO Circuit: Zolder
Lengte: 10:00 min
VIDEO: CRASH SILVERSTONE Circuit: Silverstone UK
Lengte: 3:00 min