HET TEAM BLUEBERRY

BlueBerry Racing komt in 2012 uit in de Dutch Supercar Challenge met een Mosler MT900R en een Praga R4S, maar waar komt het team eigenlijk vandaan?

Het team BlueBerry Racing, voorheen V-Max Racing genaamd is opgericht in 1998 door Dick van Elk. Dit team gevestigd met haar garage in Breda startte in met de preparatie van een Lotus Esprit 4-cyllinder turbo. De Lotus werd door het team in eigen beheer doorontwikkeld naar een V8 bi-turbo.

Na enkele jaren met wisselend succes met de Lotus te hebben gereden werd in in oktober 2003 een splinter nieuwe Mini Cooper S aangeschaft. Ditmaal niet voor Dick van Elk maar voor zijn zoon Berry van Elk die voorheen in een BMW Compact had gereden.

BlueBerry Racing bouwde de straat-Mini in eigen beheer om naar een race variant, geschikt voor het circuit. Hierbij werd de gehele wagen gestript en voorzien van een lichtgewicht rolkooi. Ook werd al het overbodige materiaal hierbij verwijderd of voorzien van lichtgewicht carbon onderdelen, werden race schokbrekers geinstalleerd, ging het team werken met een speciaal motormanagement, etc., etc. De motor werd van 160PK opgevoerd naar 260PK om mee te kunnen komen in de Sport Divisie van de Ducth Supercar Challenge.

Van 2003 tot 2007 had het team BlueBerry Racing een aantal mooie pieken maar helaas ook wat dalen. Doordat BlueBerry een van de eerste teams was welke een Mini zo heftig opvoerde liep men tegen verschillende problemen aan. Pas na het eerste seizoen begon de wagen betrouwbaar te worden en werden de seizoenen daarna podiumplekken met de Mini behaald.

In 2008 moest de Mini plaats maken voor een Mosler MT900R GT3. BlueBerry Racing prepareert de wagen ook weer voor het aankomende seizoen waar Berry van Elk de wagen zal gaan besturen in de Super GT divisie van de Dutch Supercar Challenge.

Concurrenten binnen deze divisie zijn wagens als de: Corvette Z06 GT3, Porsche 997 Bi-Turbo, V8-Star Passat, Dodge Viper SRT-10 en DTM Audi TTR’s, Corvette GT1.

Na enkele jaren de voorwiel aangedreven Mini gereden en geprepareerd te hebben, is het nu tijd voor de spectaculair 570PK sterke Mosler MT900R GT3.

Het team beschikt, naast de moderne werkplaats in Breda, over een uitgebreide racetrailer voor tijdens de evenementen in heel Europa. Naast de rijder Berry van Elk bestaat het ervaren team dit jaar uit Lars Vanleke, Berry Berkhout, Ronny de Cock, Alexander van der Griend, Robin Kardux, Maurits Prince en team manager Denny van Os.

TERUGBLIK RACESEIZOEN 2012 Het raceseizoen 2012 zit erop, de sneeuw ligt ondertussen op straat en de...
EERSTE PLAATS TIJDENS HET DTM WEEK Voor Circuit Zandvoort het belangrijkste raceweekend van het jaar, voor de...
VIDEO: ZOLDER PRAGA R4S ZO Circuit: Zolder
Lengte: 10:00 min
VIDEO: CRASH SILVERSTONE Circuit: Silverstone UK
Lengte: 3:00 min