TERUGBLIK RACESEIZOEN 2012 Geplaatst op: maandag 03 december 2012

Het raceseizoen 2012 zit erop, de sneeuw ligt ondertussen op straat en de racewagens staan uit elkaar gehaald in de werkplaats. Het was een leuk jaar, maar helaas ook een jaar met opnieuw veel pech.

Het jaar startte met de gloednieuwe Praga R4S, deze wagen had zich in 2011 al bewezen snel te zijn maar had toen nog veel problemen met de koeling van de motor. De Slowaken hadden de winter flink doorgewerkt en het ontwerp van de air-flow aangepast. De eerste resultaten op circuit Zolder en de Nurburgring waren direct zichtbaar, een tweede en een eerste plek tijdens de kwalificatie. Helaas bleek de pret van korte duur omdat de kleine Hayabusa V8 motor het al na enkele ronden begaf terwijl ik aan de leiding lag.Vanaf dat moment werd er overgestapt naar de Mosler GT3, ex-kampioen auto van Alex van het Hoff. Ook deze racewagen bleek snel, waarmee goed vooraan kon worden meegestreden, echter waren er ook veel rare kleine problemen wat tot uitval leidde. Zo is het afgelopen jaar een paar keer gebeurd dat er een koppositie moest worden afgegeven doordat er een abs-pomp, dynamo of elektronische aansluiting voor problemen zorgde.Toch hebben we met het hele team een leuk jaar beleefd en de laatste race van het jaar nog een podiumplek weten te behalen. Nu hopen we natuurlijk voor volgend jaar dit te kunnen vasthouden. Ondertussen zijn ze in Slowakije druk bezig met een nieuwe versie van de Praga R4S. Deze wordt voor 2013 voorzien van een Nissan V6 motor uit de Renault World series. Een iets zwaarder blok, maar in ieder geval bewezen betrouwbaar. Als alles op tijd klaar & getest is gaan we met de Praga R4S opnieuw van start.


Klik hier om de video op Youtube te bekijken

Al hebben we niet elke race het podium weten te halen, we hebben er wel leuke beelden aan over gehouden. In onderstaande video alle hoogtepunten (en dieptepunten) van 2012 waarvoor we alle sponsoren van het BlueBerry team willen bedanken.

Zappkids op bezoek tijdens de finaleraces
Naast de online compilatie video zijn we eveneens in het kinderprogramma Zappsport te zien geweest. Hierbij heeft de 13-jarige Pascal een dagje mee op het circuit gelopen en is er voor hem een droom in vervulling gegaan. Vooral de onverwachte reakties na de uitzending waren leuk, veel vaders en moeders zitten blijkbaar zondagmorgen met de kinderen op bed TV te kijken.


Klik hier om de aflevering van ZappKids te bekijken


Kalender volgend seizoen
Voor volgend seizoen rijden we opnieuw mee in de Super-GT divisie van de Supercar Challenge. De kalender ziet er als volgt uit :

28-04: SRO GT Sprint Zolder
19-05: Slovakia ring Bratislava Slowakije
09-06: Euroraces Spa Francorchamps
23-06: SUPERSTARS @ ZOLDER
21-07: DTM Zandvoort
04-08: Gamma Racing Day Assen
29-09: Racing Festival Spa Francorchamps
20-10: Finaleraces Assen

TERUGBLIK RACESEIZOEN 2012 Het raceseizoen 2012 zit erop, de sneeuw ligt ondertussen op straat en de...
EERSTE PLAATS TIJDENS HET DTM WEEK Voor Circuit Zandvoort het belangrijkste raceweekend van het jaar, voor de...
VIDEO: ZOLDER PRAGA R4S ZO Circuit: Zolder
Lengte: 10:00 min
VIDEO: CRASH SILVERSTONE Circuit: Silverstone UK
Lengte: 3:00 min