DE RIJDER BERRY VAN ELK

Berry van Elk (29 jaar, 2.02M lang) racet sinds 2001 in de Dutch Supercar Challenge. Berry, doordeweeks werkzaam als ondernemer met zijn internetbureau BlueBerry is begonnen met racen in een BMW E46 Compact. Deze wagen werd gedeeld met Henk Albronda.Na een jaar te hebben gereden in de BMW was het tijd voor iets nieuws. Het team V-Max ontwikkelde zelf een 260PK sterke Mini Cooper Turbo waar de komende 3 jaar mee gereden werd. Dit resulteerde in wisselende successen en helaas ook tegenvallers. Veel race ervaring werd ondertussen opgedaan, zowel op de baan en klappers naast de baan.Video's van deze momenten zijnte vinden op de website van Miniracing.nl


In 2008 was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Met behulp van de sponsoren uit voorgaande jaren werd de Mosler MT900 aangeschaft.

Met deze racewagen, welke drie keer meer vermogen had als de Mini bleek Berry binnen enkele ronden erg snel te zijn tijdens de eerste testritten. Het opvolgende seizoen 2008 was voor Berry en het team een leerjaar. Door het seizoen heen werd de rijstijl verbeterd (van voorwiel aangedreven naar achterwiel, van 260 PK naar 600PK) en het team kreeg de Mosler technisch beter onder de knie. Dit resulteerde tot enkele podiumplaatsen en helaas ook een crash in de muur.

TERUGBLIK RACESEIZOEN 2012 Het raceseizoen 2012 zit erop, de sneeuw ligt ondertussen op straat en de...
EERSTE PLAATS TIJDENS HET DTM WEEK Voor Circuit Zandvoort het belangrijkste raceweekend van het jaar, voor de...
VIDEO: ZOLDER PRAGA R4S ZO Circuit: Zolder
Lengte: 10:00 min
VIDEO: CRASH SILVERSTONE Circuit: Silverstone UK
Lengte: 3:00 min