EERSTE PLAATS OP HET CIRCUIT VAN SPA Geplaatst op: dinsdag 30 juni 2009

Na de stomme fout in Zandvoort, twee weken geleden, waar ik mijn eerste positie vergooide door te eindeigen in de grindbak was het op Spa dan toch eindelijk gelukt. Als eerste over de finish na een race zonder problemen. En dit na een derde plaats op de race van zaterdag.Het weekend begon al met een kwalificatie welke typisch bestond uit de elementen van Spa. Een dreigende lucht met regen en daarnaast een zon met een tempratuur van 26 graden. Wat ging het worden dachten alle rijders op vrijdag om 17:00. Uiteindelijk 10 minuten na de start van de kwalificatie, het moment dat iedereen zijn banden had opgewarmd begon het te regenen. Degene die hadden opgelet en direct gas hadden gegeven konden in ronden 3 een tijd zetten.De mensen die dit niet hadden gedaan konden maar beter stoppen, met een natte baan worden de tijden niet meer beter. Met de Mosler pakte het goed uit, door op tijd gas te geven werd er een vierde tijd gereden, een tijd welke door het natte wegdek vanuit de concurrentie niet meer werd verbeterd.Race zaterdag: Derde plaats na hectische race
De zaterdag race werd dus gestart vanuit een vierde positie. Voor me de Mosler van Martin Short, de Marcos van Cor Euser en de V8Star van Nicky Pastorelli. Rijders die allemaal net wat sneller waren, de bedoeling was dan ook deze rijders te volgen. Bij de start verloor ik al snel een positie maar kon ik het tempo van de koplopers volgen. Aantal ronden na de start ging het alleen fout, de witte BMW 1-serie van John vd Voort vloog met 200km/h de muur in naast de snelste bocht van het circuit. John was ongedeerd en stapte zonder schram of kras uit. Doordat zijn auto op een gevaarlijke plek tot stilstand was gekomen zorgde dit wel voor een safetycar.


De safetycar welke normaal na twee ronden weer zou binnenkomen bleef echter langer in de baan waardoor alle rijders snel hun pitstop konden maken. Er ontstond hierdoor een nogal rommelig beeld van alle wagens die zo snel mogelijk naar binnen en vervolgens weer naar buiten wilde gaan. Met de Mosler pakte dit echter goed uit en resulteerde dit uiteindelijk in een derde podiumplaats. De race werd op het einde vervroegd afgevlagd door opnieuw een ongeluk.

Race zondag: Eindelijk de eerste plaats
Door het eindigen op de derde plaats in de race van zaterdag was het op zondag dan ook de derde startplek waar de Mosler op terecht kwam. Eerder dit jaar werd de eerste startplek al eens behaald, dit duurde na het doven van het licht maar een seconden omdat ik toen aan alle kanten werd ingehaald. Helaas bij de start van de race op zondag gebeurde opnieuw hetzelfde, te voorzichtig bij de eerste bocht waardoor andere rijders om mijn oren vlogen. Na 500 meter lag ik dan ook terug op de negende plaats. De race was weliswaar net begonnen dus er was nog genoeg tijd om in te halen.

Na drie ronden was het helaas weer opnieuw raak met de safetycar. Een BMW was tegen een Porsche aangeklapt waardoor de baan was geblokkeerd. Opnieuw sloot het gehele veld weer bij elkaar aan. Goed nieuws voor mij want de twee mannen op kop hadden al een flink gat vooruit gereden. Na de safetycar procedure dook iedereen opnieuw de pitstraat in, bij het uitrijden behield ik toen de zesde plaats. Vanaf dat moment ging het een stuk beter en kwam ik terecht op de vierde plaats achter Danny Werkman in zijn V8star.

Na ronden van bumperkleven lukte het dan ook uiteindelijk in een van de laatste ronden om hem in te halen (zie video). Op dat moment kregen de nummers 1 en 2 een tijdstraf omdat ze een te korte pitstop hadden gemaakt (moet minimaal 60 sec duren). De laatste ronden resulteerde dit dan ook in een eerste plek, die nog wel even verdedigd moest worden met de zwarte V8star van Danny Werkman in de achteruitkijk spiegel.Uiteindelijk een goed weekend zonder grote problemen. De regen die het hele weekend dreigde was uitgebleven. De volgende race gaat verder op het circuit van Zolder, tijdens de Zolder Superleague. Een evenement waar oude formule 1 auto's rijden en uiteraard de Superleague serie. Klik hiervoor meer informatie over dit evenement.Bekijk de onboard video
Van de tweede inhaalrace is een compilatievideo gemaakt. Klik op de onderstaande link om de video te bekijken op YouTube of te downloaden in WMV formaat.

TERUGBLIK RACESEIZOEN 2012 Het raceseizoen 2012 zit erop, de sneeuw ligt ondertussen op straat en de...
EERSTE PLAATS TIJDENS HET DTM WEEK Voor Circuit Zandvoort het belangrijkste raceweekend van het jaar, voor de...
VIDEO: ZOLDER PRAGA R4S ZO Circuit: Zolder
Lengte: 10:00 min
VIDEO: CRASH SILVERSTONE Circuit: Silverstone UK
Lengte: 3:00 min