EERSTE PLAATST TIJDENS DE ZOLDER SUP Geplaatst op: dinsdag 20 juli 2010

ZOLDER – Berry van Elk (27) heeft op Circuit Zolder in België zijn eerste seizoensoverwinning in de Dutch Supercar Challenge behaald.

De Bredanaar was in de zaterdagrace vanaf de laatste startpositie al als tweede was geëindigd en slaagde erin om vanaf deze tweede positie de race naar zich toe te halen.

Voorafgaand aan het weekend zag het er nog minder rooskleurig uit voor Van Elk omdat er tijdens het laatste raceweekend de nodige technische problemen aan zijn Mosler MT900 GT3 waren. Ondanks de nodige reparaties bleken deze vrijdag tijdens de vrije trainingen en de kwalificatie nog niet opgelost, waardoor Van Elk helemaal geen meters kon maken. Daarom werd er op vrijdagavond besloten om de Mosler terug naar Breda te brengen om daar de bolide verder te onderzoeken.

Vrijdagnacht sleutelde monteurs dan ook tot drie uur s’nachts om de wagen te repareren. Uiteindelijk bleek de nokkenassensor de boosdoener. Nadat die vervangen was, functioneerde de auto weer als vanouds.Omdat Van Elk door de technische problemen niet had kunnen kwalificeren moest hij de eerste race op zaterdag vanaf de laatste positie starten. Desondanks eindigde de Mosler-coureur na veel inhaalacties op de tweede positie algemeen.Door zijn tweede positie op zaterdag mocht Van Elk de zondagrace vanaf de tweede positie beginnen. In de beginfase kwam Van Elk op een derde positie te liggen, maar na inhaalacties op Alex van ’t Hoff en Peter Versluis kon Van Elk gestaag uitlopen. Van Elk finishte de wedstrijd met ruim veertig seconden voorsprong op zijn achtervolgers, en kon zijn geluk niet op.“Ik had dit op vrijdag nooit gedacht", aldus Van Elk. "Mijn monteurs hebben zeer hard gewerkt om de auto weer in topvorm te krijgen. Het was niet makkelijk om geconcentreerd te blijven, omdat het erg warm was. Conditioneel was het dan ook erg zwaar, maar ik ben blij dat ik de monteurs loon naar werken heb kunnen geven.”

TERUGBLIK RACESEIZOEN 2012 Het raceseizoen 2012 zit erop, de sneeuw ligt ondertussen op straat en de...
EERSTE PLAATS TIJDENS HET DTM WEEK Voor Circuit Zandvoort het belangrijkste raceweekend van het jaar, voor de...
VIDEO: ZOLDER PRAGA R4S ZO Circuit: Zolder
Lengte: 10:00 min
VIDEO: CRASH SILVERSTONE Circuit: Silverstone UK
Lengte: 3:00 min