EERSTE TESTDAG VOOR DE MOSLER EN BMW Geplaatst op: woensdag 23 maart 2011

Op dinsdag 23 maart was het tijd voor de eerste test van het seizoen. Net zoals veel teams binnen de Dutch Supercar Challenge maakte ook het BlueBerry Media team gebruik van de mogelijkheden. De Mosler is voor dit seizoen opnieuw opgebouwd en grotendeels voorzien van nieuwe lak. De nieuwe racewagen van Ronald van Loon, een BMW M3 WTCC, werd deze winter klaargemaakt als vervanging van de Mini Turbo. Ook deze auto werd opnieuw door AutoWZ in de bekende teamkleuren gespoten.

Een testdag in het begin van het seizoen gaat niet direct om het rijden van snelle tijden, het is vooral belangrijk dat de wagens heel blijven. Alles is uit elkaar gehaald of vervangen met nieuwe onderdelen, belangrijkste is dat alles op zijn plek blijft zitten.

Mosler
Binnen enkele ronden met de Mosler te hebben gereden bleek het vermogen nog niet helemaal te kloppen met dat uit 2010, de V8 maakte tijdens de derde ronde een vreemd geluid. Na een pitstop bleek het iets kleins te zijn, een bougiekabel welke was losgesprongen. Verder waren er wat nieuwe bouten los getrild welke goed moesten worden nagetrokken, een belangrijke reden waarom een testdag dus wordt verreden. Enkele ronden later klopte de Mosler weer helemaal en werd er op oude banden een tijd van 1:42.3 gereden. Een kwalificatietijd van vorig seizoen.

BMW M3 WTCC
Na flink wat races gereden te hebben in de voorwiel aangedreven Mini Turbo was het voor Ronald van Loon tijd voor een snellere racewagen. Dit werd dan ook de snelle BMW M3 welke deze winter helemaal werd klaargemaakt voor de aankomende races. Na een hele middag rustig aan rijden werd uiteindelijk een tijd van 1:54 behaald. Voor Ronald is het vooral belangrijk om aan de wagen te wennen gezien de wissel van een voorwiel naar een achterwiel aangedreven auto.Helaas sloeg helemaal op het einde van de dag de sequentiële versnellingsbak vast, wat exact het probleem is moet nog worden onderzocht.

Vanuit de test moet er komende twee weken nog flink wat gebeuren voor de eerste race in Duitsland (Hockenheim). Na deze race een uitgebreid verslag.

TERUGBLIK RACESEIZOEN 2012 Het raceseizoen 2012 zit erop, de sneeuw ligt ondertussen op straat en de...
EERSTE PLAATS TIJDENS HET DTM WEEK Voor Circuit Zandvoort het belangrijkste raceweekend van het jaar, voor de...
VIDEO: ZOLDER PRAGA R4S ZO Circuit: Zolder
Lengte: 10:00 min
VIDEO: CRASH SILVERSTONE Circuit: Silverstone UK
Lengte: 3:00 min