TWEEDE PLEK TIJDENS HET ZOLDER SUPER Geplaatst op: dinsdag 21 juli 2009

Afgelopen weekend was het weer tijd voor een nieuw evenement, de Zolder Superleague. Een druk evenement met een mix van races met formule auto's en toerwagens. Ook de Dutch Supercar Challenge was bij dit evenement aanwezig waarbij ons team met de Mosler.Op het circuit Zolder (België) waren we dit jaar al eerder aan het testen geweest met de Mosler. Het vorige seizoen was er geen race op dit circuit verreden. Door de extra testdagen wisten we hoe de auto afgesteld moest worden zodat er tijdens het evenement geen tijd verloren zou gaan.Bekijk direct de onboard video van de tweede race tijdens het Zolder Superleague weekend

De kwalificatie
Na een middag tijdens de vrije trainingen te hebben gereden moest het in de kwalificatie gebeuren. De tijden welke eerder dit jaar waren gereden zouden garant staan voor een eerste plek. Na ronde 5 werd er een tijd van 1:34.5 genoteerd, niet slecht maar enkel goed voor de derde plaats. Binnen een aantal tienden van seconden stonden de rijders Cor Euser en de Graaff /Ribbens voor me.

Race 1 - Vijfde plaats na drive through door te korte pitstop
De eerste race ging van start op zaterdag, met een dreigende donkere lucht gingen de meeste deelnemers er vanuit dat het zou gaan regenen. Bij het vertrekken van de start vielen er enkele spetters maar daar bleef het ook bij. Vanaf de derde plek verloor ik direct twee plaatsen in de eerste bocht. Iets in voorgaande races al vaker is voorgekomen, tijdens de start zijn de banden nog erg koud waardoor ik voorzichtig aan moet doen.Na twee ronden was de vierde plek terug veroverd en was het tijd om in te lopen op de nummers 2 en 3. Cor Euser die hevig in gevecht was met de Viper van De Graaff/Ribbens verloren per ronde behoorlijk wat tijd. Binnen enkele ronden waren de nummers 1,2 en 3 inclusief mijzelf dan ook achter elkaar als een treintje binnen twee seconden aangesloten. Om tijd te winnen en niet langer vast te zitten achter de andere deelnemers riep het team mij zo snel mogelijk voor een pitstop binnen. Na terugkeer uit de pitstraat kwam ik terecht op de derde plaats achter de Viper van de Graaff/Ribbens.

Met nog een aantal ronden en de tweede plaats in zicht kreeg ik te horen dat ik nog een keer moest binnenkomen. Een "Drive Through" zoals ze dat noemen omdat ik een te korte pitstop had gemaakt. Na deze "Drive Through" te hebben voltooid was het dan ook de vijfde plaats waarop ik terecht kwam en finishte. Helaas, eigen schuld, bij het binnenkomen van de pitstraat niet goed doorgegeven dat de stopwatch gestart moest worden.

Race 2 - Tweede plaats na heel wat bumperkleven
Zolder staat bekend als een circuit waar het moeilijk is om in te halen. De baan is relatief smal en de bochten vaak erg krap om netjes je racewagen naast een ander te parkeren. De race op zondag werd gestart vanaf de vijfde plek, heel wat mensen die zo snel mogelijk ingehaald moesten worden.

Na de start bleek dit echter wat lastiger. Ik kwam direct achter de Corvette van Alex van t'Hoff te zitten. Deze Corvette, welke net iets meer vermogen heeft als de Mosler was steeds iets sneller bij het uitaccelereren. De Mosler was weer beter bij het aanremmen van de bocht. Toch duurde het zes ronden voordat de Corvette van Alex ingehaald kon worden. Alex, welke de baan aardig smal wist te houden moest het aan het einde van het rechte stuk toch opgeven.

Na de inhaal actie gingen de rondetijden weer omlaag en wist ik aansluiting te vinden bij de Ferrari van Peter Versluis. Dit duurde een enkele ronden waarna ik weer zo snel mogelijk de pitstraat in ging om een pitstop te maken, ditmaal zonder problemen. Na de pitstop was er een safetycar situatie, een Viper was met 160 tegen de muur geknald. De tweede rijder van deze wagen, welke net het stuur overnam, had even niet van zijn broer te horen gekregen dat er een plas in de betreffende bocht lag.

Na de safetycar ging de race weer van start en kwam ik opnieuw terecht achter de gele Viper van de Graaff / Ribbens welke me enkele ronden ervoor hadden ingehaald. Na rondelang achter de Viper te hangen maakte ze in de laatste ronde een foutje waardoor ik erlangs kon, de auto viel een moment stil. Uiteindelijk was het gat met de nummer 1 van het veld 'Cor Euser' enkele seconden geworden. Helaas duurde de race maar 50 minuten waardoor er geen tijd meer was om naar hem toe te rijden. Uiteindelijk was het dan ook de tweede plek op het podium met de Mosler.

Bekijk de onboard video en de aflevering op SBS6!
Zoals na elke race ook van dit weekend een compilatie van race 2 met een daarin enkele inhaalacties vanuit de Mosler. Overige beelden zijn aanstaande zondag in de uitzending van SBS6 terug te zien. De uitzending start zondagmorgen om 11:45 op SBS6. Een uitzending gemist? Ga dan naar desupercarchallenge websitevoor meer uitzendingen. Alle onboard video's zijn eveneens terug te vinden op de website vanMoserracing.nl

Klik hier om de onboard video te bekijken

TERUGBLIK RACESEIZOEN 2012 Het raceseizoen 2012 zit erop, de sneeuw ligt ondertussen op straat en de...
EERSTE PLAATS TIJDENS HET DTM WEEK Voor Circuit Zandvoort het belangrijkste raceweekend van het jaar, voor de...
VIDEO: ZOLDER PRAGA R4S ZO Circuit: Zolder
Lengte: 10:00 min
VIDEO: CRASH SILVERSTONE Circuit: Silverstone UK
Lengte: 3:00 min